• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Veganska havreflarn med hallon och vaniljgrädde

2 röster
20 m
1 sats

Krispiga och sötsega havreflarn med syrlig vaniljgrädde och färska hallon är oemotståndligt gott!

20 m
1 sats

Du behöver

Havreflarn

  • 75 g smör (breoliv eller mjölkfritt margarin)
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk grädde (vegansk)
  • 2 msk sirap

Syrlig vaniljgrädde

  • 2 dl grädde, sojagrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 vaniljstång, urgröpt
  • 1 citron, finrivet skal

Montering

  • 250 g färska hallon
  • florsocker
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Havreflarn
    Smält det veganska smöret och blanda ner havregryn och socker.
  2. Blanda vetemjölet med bakpulver och blanda sedan ner även detta.
  3. Tillsätt slutligen grädde och sirap.
  4. Fördela degen på plåt och tryck ut till runda flarn. Grädda på 175 grader i ca 5 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna.
  5. Syrlig vaniljgrädde
    Vispa ihop alla ingredienserna till en fluffig grädde.
  6. Montering
    Varva flarnen med hallon och grädden. Toppa med florsocker och lite citronmeliss.
4 juli 2020