Veganska havreflarn med hallon och vaniljgrädde

Veganska havreflarn med hallon och vaniljgrädde
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Veganska havreflarn med hallon och vaniljgrädde

14 ingredienser

20 m

Krispiga och sötsega havreflarn med syrlig vaniljgrädde och färska hallon är oemotståndligt gott!

Ingredienser

portioner12 - 14 stycken

Havreflarn

  • 75 g smör (breoliv eller mjölkfritt margarin)
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk grädde (vegansk)
  • 2 msk sirap

Syrlig vaniljgrädde

  • 2 dl grädde, sojagrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 vaniljstång, urgröpt
  • 1 citron, finrivet skal

Montering

  • 250 g färska hallon
  • florsocker
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Havreflarn

  1. Smält det veganska smöret och blanda ner havregryn och socker.
  2. Blanda vetemjölet med bakpulver och blanda sedan ner även detta.
  3. Tillsätt slutligen grädde och sirap.
  4. Fördela degen på plåt och tryck ut till runda flarn, ca 2-3 mm. Grädda på 175 grader i ca 5 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna.

Syrlig vaniljgrädde

  1. Vispa ihop alla ingredienserna till en fluffig grädde.

Montering

  1. Varva flarnen med hallon och grädden. Toppa med florsocker och lite citronmeliss.