Vegansk kladdkaka

Vegansk kladdkaka HKSB
Foto: TV4
Johan SörbergElisabeth johansson 2
Johan SörbergElisabeth johansson 2

Vegansk kladdkaka

9 ingredienser

30 min

Chokladig och kladdig kladdkaka som är mejeri- och äggfri.

Ingredienser

portioner
  • 125 g mjölkfritt margarin (eller veganskt smör)
  • 100 g soyghurt (eller annan växtbaserad yoghurt)
  • 180 g strösocker
  • 120 g florsocker
  • 150 g vetemjöl
  • 8 g majsstärkelse
  • 25 g kakao
  • 5 g vaniljsocker
  • 2 g salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i en springform, 22 cm i diameter.
  3. Smält margarinet, och låt svalna. Blanda med sojayoghurten.
  4. Bland alla torra ingredienser och vispa i margarinblandningen.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i 18-20 minuter.