Vegansk chokladmousse på två ingredienser

POPULÄRT
Vegansk chokladmousse på två ingredienser
Foto: Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik

Vegansk chokladmousse på två ingredienser

14

5 ingredienser

10 m + 1 h i kylskåp

”En lätt och luftig mousse, perfekt som avslutning på en god måltid. Jag tycker att mörk choklad med 55% kakao ger en perfekt balans med fyllig och lagom söt chokladsmak, men välj den choklad du gillar bäst! Här används spadet från en kikärtsburk, när det vispas blir det lika fluffigt som äggvitor och den färdiga moussen har ingen smak av själva kikärtorna.” /Kamilla Jönvik

Ingredienser

portioner4

Mousse

  • 75 g mörk choklad (gärna 55% kakao)
  • 1 förp kikärtsspad, rumstempererat (spad från en 400 g kikärtsburk)

Valfritt till servering

  • 2 msk mörk choklad, hyvlad
  • färsk citronmeliss
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Smält chokladen, ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Häll det rumstempererade kikärtsspadet i en skål. Vispa med elvisp på högsta hastighet i 6 minuter, det ska vara riktigt fast och fluffigt.
  3. Rör om i chokladen och känn på temperaturen. Chokladen ska fortfarande vara smält men så nära rumstemperatur som möjligt, annars kan moussen bli grynig.
  4. Vänd ner den avsvalnade chokladen med en slickepott i fluffet och rör försiktigt tills allt är blandat, försök hålla kvar så mycket luft som möjligt.
  5. Fördela direkt i serveringsglas och kyl i minst 1 timme före servering.
  6. Servera moussen kall, om du vill så toppa med hyvlad choklad, citronmeliss och ätbara blommor.