Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Vegan vaniljglass
Vegan vaniljglass
Betyg: 2.53 av 5 (17 röster)
17
Spara
Av:
Elisabeth Johansson
Från:
Nyhetsmorgon
6
ingredienser
Glass och allt som är kallt
Ingredienser
6 - 8 portioner
4 dl kokosmjölk
0,5 dl majsstärkelse
1 vaniljstång
0,5 dl neutral olja (t ex solrosolja, raps eller majsolja)
3 dl kokosgrädde
1,5 dl agavesirap
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Rör ihop kokosmjölk och maizena i en kastrull.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg i både frön och vaniljstång i kastrullen och koka upp under kraftig vispning.
Dra av från plattan och vispa ner oljan i en fin stråle.
Vispa i kokosgrädden och agavesirap och kyl ner massan i ett kallat vattenbad.
Kör massan i en glassmaskin, det tar lite längre tid än med vanlig vaniljglass.
Ät glassen direkt eller ställ in den i frysen. Om den står i frysen längre än en timme, så får man ta fram den ca 10-15 minuter innan den ska ätas.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut