Västerbottensostglass serverad med hjortronsylt

Västerbottensostglass serverad med hjortronsylt
Foto: TV4

Västerbottensostglass serverad med hjortronsylt

Av: Michael - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

2,5 h

Glass med ost är lika med sant i den här överraskande goda glassdesserten serverad med hjortronsylt. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glass

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 100 g Västerbottensost

sylt

  • 250 g hjortron
  • 1 dl strösocker

Gör så här

Glass

  1. Riv osten fint. Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggvitan till ett skum. Vispa äggulorna med sockret. Vispa grädden med vaniljsockret.
  2. Blanda sedan ihop allt. Börja med grädden, osten och äggulorna. Vänd sedan ner äggvitorna försiktigt. Häll över allt i glassmaskinen, låt den jobba i 10-15 minuter. Frys sedan ner allt.

Sylt

  1. Sockra bären en stund innan du ska koka ihop allt, det gör att bären tappar en del vätska. Koka sedan upp hjortron med socker i ca 10 minuter på medelvärme. Koka sedan allt på hög värme i ca 3 minuter. Ställ in i kylen, låt den stå framme eller servera direkt till glassen.