Vasaloppspannacotta

Vasaloppspannacotta
Foto: Tv4

Vasaloppspannacotta

Av: Anders - Sälen

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30 m + tid i kyl

Klassisk pannacotta men med ett smarrigt varmt blåbärstäcke, perfekt avslut på helgens middag!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta:

  • 5 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 gelatinblad

Blåbärstäcke:

  • 5 dl blåbär
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl florsocker

Garnering:

  • färsk citronmeliss, till servering

Gör så här

Pannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i blöt och låt stå i 5 min.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur med en sked. Lägg frön och stång i en kastrull.
  3. Häll i grädde och socker. Koka upp, rör om och låt puttra i 5 min.
  4. Ta ur vaniljstången. Ta av kastrullen från plattan (får ej koka när du lägger i gelatinet). Krama ur gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen.
  5. Vispa så det löser sig. Häll upp i portionsglas, ställ i kylen ca. 2 timmar.

Blåbärstäcke

  1. Smält smör, rör ner blåbär och florsocker. Sjud några minuter tills bären saftat sig.
  2. Häll sedan över blåbärssåsen i vaniljpannacottan strax innan servering med ett par blad av citronmeliss som garnering.