Vasaloppspannacotta

0 röster
30 m + tid i kyl
4

Klassisk pannacotta men med ett smarrigt varmt blåbärstäcke, perfekt avslut på helgens middag!


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m + tid i kyl
4

Du behöver

Pannacotta:

  • 5 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 gelatinblad

Blåbärstäcke:

  • 5 dl blåbär
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl florsocker

Garnering:

  • Citronmeliss, till servering

Gör så här

  1. Pannacotta
    Lägg gelatinbladen i blöt och låt stå i 5 min.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur med en sked. Lägg frön och stång i en kastrull.
  3. Häll i grädde och socker. Koka upp, rör om och låt puttra i 5 min.
  4. Ta ur vaniljstången. Ta av kastrullen från plattan (får ej koka när du lägger i gelatinet). Krama ur gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen.
  5. Vispa så det löser sig. Häll upp i portionsglas, ställ i kylen ca. 2 timmar.
  6. Blåbärstäcke
    Smält smör, rör ner blåbär och florsocker. Sjud några minuter tills bären saftat sig.
  7. Häll sedan över blåbärssåsen i vaniljpannacottan strax innan servering med ett par blad av citronmeliss som garnering.
5 december 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept