Vårrullar av Wichudaporn från Sveriges mästerkock

Vårrullar av Wichudaporn från Sveriges Mästerkock
Foto: Tv4
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019

Vårrullar av Wichudaporn från Sveriges mästerkock

21 ingredienser

50 m

Wichudaporns vårrullar är smakrika med en fyllning på fläskfärs, svamp, lök och nudlar. Med en fräsch sås smaksatt med lime och koriander blir det här en höjdarrätt!

Ingredienser

portioner20 - 25 stycken
  • 1 förp filodeg
  • olja, till att fritera
  • 60 g parmesanost, riven

Fyllning

  • 1 morot
  • 250 g vitkål, riven
  • 100 g purjolök, finhackad
  • 4 champinjoner, finhackad
  • 3 msk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 300 g fläskfärs
  • 4 msk japansk soja
  • 6 msk ostronsås
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 salt
  • 170 g glasnudlar, lägg i varmt vatten

Crème fraichesås

  • 50 g crème fraîche
  • 2 krm salt
  • svartpeppar
  • 2 msk limefrukt
  • 1 kruka koriander

Gör så här

Fyllning

  1. Riv morot och vitkål i tunna skivor.
  2. Finhacka purjolök och champinjoner.
  3. Häll sesamolja i en wokpanna. Fräs vitlök, purjolök och champinjoner tills de är mjuka.
  4. Tillsätt fläskfärsen och fräs tills den nästa är klar.
  5. Häll ner vitkål, morot, soja, ostronsås, vitpeppar, svartpeppar och en nypa salt. Fräs tills allt är mjukt.
  6. Tillsätt glasnudlarna och fräs ytterligare 2-3 minuter. Stäng av värmen och låt det svalna.

Crème fraichesås

  1. Blanda crème fraiche med salt, svartpeppar, lime och finhackad koriander.

Vårrullar

  1. Dela arken av filodeg i ca 20-25 stycken kvadrater. Lägg ca två msk fyllning på varje fyrkant.
  2. Har en hörn närmst dig, rullar ihop, vik in sidorna och pensla degen med vatten för att klistra ihop. Gör likadant till fyllningen är slut.
  3. Fritera vårrullar i 180° varm olja tills de blir gulfärgade.
  4. Låt vårrullarna rinna av på hushållspapper och riv sedan över parmesan på dem.
  5. Servera vårrullarna med crème fraichesåsen.