Vårrullar av Wichudaporn från Sveriges mästerkock

35 röster
50 m
20-25 stycken

Wichudaporns vårrullar är smakrika med en fyllning på fläskfärs, svamp, lök och nudlar. Med en fräsch sås smaksatt med lime och koriander blir det här en höjdarrätt!

Visa mer
50 m
20-25 stycken

Du behöver

  • 1 förp filodeg
  • olja, till att fritera
  • 60 g parmesanost, riven

Fyllning

  • 1 morot
  • 250 g vitkål, riven
  • 100 g purjolök, finhackad
  • 4 champinjoner, finhackad
  • 3 msk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 300 g fläskfärs
  • 4 msk japansk soja
  • 6 msk ostronsås
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • 170 g glasnudlar, lägg i varmt vatten

Crème fraichesås

  • 50 g crème fraiche
  • 2 krm salt
  • svartpeppar
  • 2 msk lime
  • 1 kruka koriander
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fyllning
    Riv morot och vitkål i tunna skivor.
  2. Finhacka purjolök och champinjoner. 
  3. Häll sesamolja i en wokpanna. Fräs vitlök, purjolök och champinjoner tills de är mjuka. 
  4. Tillsätt fläskfärsen och fräs tills den nästa är klar. 
  5. Häll ner vitkål, morot, soja, ostronsås, vitpeppar, svartpeppar och en nypa salt. Fräs tills allt är mjukt. 
  6. Tillsätt glasnudlarna och fräs ytterligare 2-3 minuter. Stäng av värmen och låt det svalna. 
  7. Crème fraichesås
    Blanda crème fraiche med salt, svartpeppar, lime och finhackad koriander.
  8. Vårrullar
    Dela arken av filodeg i ca 20-25 stycken kvadrater. Lägg ca två msk fyllning på varje fyrkant. 
  9. Har en hörn närmst dig, rullar ihop, vik in sidorna och pensla degen med vatten för att klistra ihop. Gör likadant till fyllningen är slut. 
  10. Fritera vårrullar i 180° varm olja tills de blir gulfärgade. 
  11. Låt vårrullarna rinna av på hushållspapper och riv sedan över parmesan på dem. 
  12. Servera vårrullarna med crème fraichesåsen.
1 mars 2019

Laddar fler recept...