Varmluftsfritös fritera enkelt med mindre fett_02

Airfryer - fritera utan olja!

Hemgjorda pommes, friterad kyckling, hembakad bröd eller krispiga grönsaker? Med en varmluftsfritös kan du enkelt tillaga allt detta, och mer därtill, men med mindre mängd fett än vid vanlig fritering eller ugnsrostning.

Fritera med varm luft och utan olja

En airfryer tillagar maten och ger den perfekt yta med hjälp av riktigt het luft. Råvarorna får ett saftigt och välsmakande inre och blir täckta av den klassiska krispiga ytan. 

Varmluften gör att du inte behöver något, eller väldigt lite, fett vid tillagningen för att få ett riktigt bra resultat.

Lätt att rengöra

Fett vet vi kan vara svårt att får bort i disken. Men en luftfritös som inte behöver något fett för att tillaga din mat är riktigt enkel att rengöra! Vilket är ännu en anledning till varför den blivit så poppis.

Budget: enkelt och smidigt

Den här varmluftsfritösen med nonstick-beläggning från Rubicson är enkel att använda när du vill tillaga god friterad mat utan fett. Rymmer två liter eller 400 g vilket räcker till pommes frites för två personer.

Kostar cirka 400 kr och finns hos Kjell och Company och Ellos.

Mellanklass: snabb och bra valmöjligheter

Den här fritösen från Emerio med varmluft värms snabbt upp och det gör den redo att användas på nolltid. Den har även en digital display vilket gör det enkelt att göra sina inställningar och val för ett perfekt friterat resultat. 

Kostar cirka 800 kr och finns bland annat hos Ellos, Elgiganten och Kitchetime.

Bäst: fritös och multicooker i ett

Multifry från DeLonghi är både en fritös och en multicooker med många funktioner. Ett transparent lock gör det möjligt för dig att kontrollera maten under tillagning eller fritering. Du kan även använda den till att baka pizza eller göra en "ugns" lax. 

Kostar från 1500 kr och uppåt. Finns att köpa hos bland annat Elgiganten, MediaMarkt och Bagaren och Kocken.