Värmande kycklingsoppa med paprika

Lönneberga Värmande kycklingsoppa med paprika
Foto: Köket.se

Värmande kycklingsoppa med paprika

18 ingredienser

35 min

Mustig och värmande soppa med kyckling, paprika, rotfrukter och tomat - ungefär som en snabb gulashsoppa med kyckling! Servera gärna med en klick gräddfil och lite rostat bröd.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga bröstfilé produkt 2025

Lönneberga tipsar!

Bröstfilé, gott till vardag som fest. Perfekt att tillaga i både panna, ugn eller grilla.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 700 g Lönneberga Bröstfilé
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 2 klyftor vitlök
  • olja, till stekning
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • peppar

Servering

  • 2 dl gräddfil
  • 4 skivor surdegsbröd

Gör så här

  1. Skär potatis, morot och paprika till små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Skär kyckling till små grytbitar.
  3. Bryn kycklingen i olja i en stor gryta så den får fin yta. Lägg i grönsakerna och stek en stund tillsammans med kycklingen. Tillsätt tomatpuré och kryddor och fräs ytterligare någon minut.
  4. Häll över passerade tomater, vatten och buljongtärningar. Koka tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med gräddfil och några skivor bröd.
TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Kyckling i ugn med krämig sweet chilisås

Fler tips!

Här hittar du fler recept på kyckling från Lönneberga.

Läs mer