Varma skaldjurskrustader

Varma skaldjurskrustader
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Varma skaldjurskrustader

13 ingredienser

Småkrustader är lite svåra att fylla. Pröva att hälla ur en liten tillbringare med spetsig pip med hjälp av liten sked.

Ingredienser

portioner
  • 12 färdiga krustadformar

Fyllning:

  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl kaffegrädde
  • svampspadet
  • 1 förp champinjon, skivade, à 200 g
  • en doft muskot
  • salt
  • peppar
  • 600 g räkor med skal

Till garnering:

  • några av räkorna
  • 1 förp röd storkornskaviar
  • dillvippa

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fräs margarin och mjöl till stuvningen i en kastrull och späd med grädden och svampspadet till en lagom tjock stuvning.
  2. Krydda med salt, peppar, lite muskot och rör ned svampen. Låt stuvningen småputtra en stund, späd med mer vätska och den skulle bli för tjock. Ställ den kallt tills den skall användas.
  3. Skala räkorna. Spar några hela till garneringen och grovhacka resten. Lägg i täckta skålar i kylen.
  4. Värm krustaderna på en plåt i ugnen några min innan de ska fyllas.
  5. Vänd ned de hackade räkorna i den varma fyllningen och låt dem hettas upp, men inte koka. Fyll krustaderna, garnera och servera genast.