I samarbete med God Morgon

Varma äpplen med yoghurt, snabbgranola och äppelsirap

God Morgon Varma äpplen med yoghurt
Foto: Green Kitchen Stories

Doften av varma äpplen är galet god! David & Luise från Green Kitchen Stories har trollat fram ett supersmarrigt frukostrecept som du bara måste testa!

11 oktober 2017
2

Du behöver

Snabb frögranola:

  • 1 msk kokosolja (eller smör)
  • 1 msk lönnsirap (eller honung)
  • 1 dl solrosfrön eller pumpafrön
  • 0,5 dl mandlar, grovhackade
  • 0,25 dl kokosflingor
  • 0,25 dl linfrö
  • 1 tsk kakaopulver
  • 1 nypa salt

Varma äpplen:

  • 3 dl äppeljuice
  • 1 kanelstång eller 1 tsk malen kanel
  • 2 äpplen, skurna i tjocka skivor

Till servering:

  • 3 dl Grekisk yoghurt

Gör så här

  1. Smält kokosolja och lönnsirap i en stor stekpanna. Häll i de övriga granolaingredienserna och låt rosta i 4-5 minuter, vänd runt med en stekspade så granolan inte bränner fast.
  2. Häll ner i en skål och skrapa ur pannan. Häll i äppeljuicen i samma stekpanna och hetta upp och låt sjuda i 3-4 minuter tillsammans med kanelen.
  3. Skiva under tiden äpplena i tjocka skivor, lägg ner dem i äppeljuicen och låt koka i 2-3 minuter på varje sida.
  4. Plocka bort äppelskivorna (och kanelstången) och låt resterande äppeljuicen sjuda vidare i ett par minuter tills den är reducerad till en sirap.
  5. Lägg ett par skedar grekisk yoghurt i två glas eller skålar, lägg äppelskivorna ovanpå yoghurten, ringla över äppelsirap och strö över granola på toppen.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från God Morgon

Visa alla recept från God Morgon