Blanda den bredbara olivoljan med basilika, persilja och riven vitlök.
Bred blandningen på en sida av brödskivorna. Riv över hälften av parmesanen på brödskivorna.
Skala, halvera och skiva löken. Finhacka svartkålen (använd både stam och blad).
Riv svampen i mindre bitar och stek den i en torr panna.
Tillsätt rapsolja i pannan med svampen och låt löken steka med tills den är mjuk och lite gyllene.
Tillsätt svartkålen. Salta, peppra och stek tills svartkålen är lite mjuk. Tillsätt sist sköljda och avrunna bönor. Låt bönorna steka med en kort stund.
Toppa bröden med röran och riv över resten av parmesanen. Lägg på en brödskiva som lock och tryck till.
Stek mackorna gyllene i rapsolja med något tungt på sig.
Blanda rucolan med saft och finrivet skal från citronen, olivolja och flingsalt.
Dela de stekta mackorna på snedden och servera med rucolasallad.
Glöm inte att matsortera rester från örter, citron och skal från löken för en mer hållbar matlagning, och njut av din matiga macka. /Köket-redaktionen