• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Varm getostsallad

Varm getostsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Varm getostsallad

3 steg att laga

10 ingredienser

På franska heter denna delikatess Chèvre chaud. Här har vi lagt till lite strimlade aprikoser och rostade pinjenötter. Sallatsbladen runtomkring är färsk bladspenat och rossi-sallat. Dessa kan självklart bytas ut mot rucola eller annat.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 cm tjocka skivor chèvre
  • 4 skiva vitt bröd
  • smör, att steka i
  • 1 l salladsmix
  • 8 torkade aprikoser
  • 3 msk pinjenötter, rostade
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Stek brödskivorna i smör. Sätt ugnen på 275° eller grill. Ansa sallatsbladen och strimla aprikoserna. Fördela sallatsblad, strimlade aprikoser och rostade pinjenötter på fyra tallrikar. Vispa ihop olja och vinäger med salt och peppar.
  2. Lägg osten på brödskivorna och grilla under grillelement tills osten är ljusbrun och bubblig. Obs! Det går snabbt.
  3. Fördela dressingen över salladsbladen och lägg på bröden med osten. Dra ett par extra varv på pepparkvarnen och servera den goda salladen medan osten är varm. Tips: Den som gillar honung kan pensla osten med lite smält honung före grillning.