Varm getostkaka med mandel och hjortron

30 m
4
Varm getostkaka med mandel och hjortron
Foto: Mattias Larsson

Ostkaka på getost och mandelflarn, serveras med rårörda hjortron. Ljuvligt gott!

4 december 2016
30 m
4

Du behöver

Ostkaka

  • 0,5 citron
  • 300 g getost
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl flagad mandel

Servering

  • rårörda hjortron

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Finriv det yttersta skalet av citronen och lägg ner i en mixer tillsammans med getost, socker, ägg och grädde. Mixa tills det blir slätt och häll ner i fyra ugnsfasta portionsformar eller en ugnsfast form om ca 15x20 cm.
  3. Strö över mandeln och ugnsbaka i 15-20 minuter tills getostkakan stannat.
  4. Servera getostkakan direkt tillsammans med rårörda hjortron.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept