Varm getostkaka med mandel och hjortron

30 m
4
Varm getostkaka med mandel och hjortron
Foto: Mattias Larsson

Ostkaka på getost och mandelflarn, serveras med rårörda hjortron. Ljuvligt gott!

4 december 2016
30 m
4

Du behöver

Ostkaka

  • 0,5 citron
  • 300 g getost
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl flagad mandel

Servering

  • rårörda hjortron

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Finriv det yttersta skalet av citronen och lägg ner i en mixer tillsammans med getost, socker, ägg och grädde. Mixa tills det blir slätt och häll ner i fyra ugnsfasta portionsformar eller en ugnsfast form om ca 15x20 cm.
  3. Strö över mandeln och ugnsbaka i 15-20 minuter tills getostkakan stannat.
  4. Servera getostkakan direkt tillsammans med rårörda hjortron.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Ugnsformar från kända varumärken

Ugnsformar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept