Varm falukorvsmacka
Varm falukorvsmacka
10 ingredienser
1 h
Den här matiga mackan med falukorv är en macka utöver det vanliga! Var beredd på att den snabbt kommer bli en riktig vardagsfavorit.
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
- 1 lök, tunt skivad (stor)
- 4 skivor bröd (t.ex. formfranska eller valfritt favoritbröd)
- färskost
- senap
- 200 g falukorv, skivad
- 100 g ost, riven (t.ex. gruyère eller cheddar)
- 1 tsk torkad timjan
- salt
- svartpeppar
- smör (eller olja till stekning)
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- Smält smöret i en stekpanna på medelvärme.
- Lägg i de tunna lökskivorna och stek dem långsamt tills de blir mjuka och får en fin gyllenbrun färg, det kan ta ca 15-20 minuter. Rör om då och då så att de inte bränner fast.
- Lägg ut de fyra brödskivorna på en plåt eller ugnsfast form.
- Blanda färskost med senap och bred det på brödskivorna.
- Fördela skivad falukorv jämnt över två av brödskivorna.
- Lägg karamelliserad lök över falukorven.
- Strö sedan över riven ost och avsluta med torkad timjan överst.
- Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter, eller tills brödet är gyllenbrunt och osten har smält.
- Ta ut mackorna ur ugnen och låt svalna något innan servering.
- Servera mackorna med grönsaker.