4 skivor bröd (t.ex. formfranska eller valfritt favoritbröd)
färskost
senap
200 g falukorv, skivad
100 g ost, riven (t.ex. gruyère eller cheddar)
1 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar
smör (eller olja till stekning)
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader.
Smält smöret i en stekpanna på medelvärme.
Lägg i de tunna lökskivorna och stek dem långsamt tills de blir mjuka och får en fin gyllenbrun färg, det kan ta ca 15-20 minuter. Rör om då och då så att de inte bränner fast.
Lägg ut de fyra brödskivorna på en plåt eller ugnsfast form.
Blanda färskost med senap och bred det på brödskivorna.
Fördela skivad falukorv jämnt över två av brödskivorna.
Lägg karamelliserad lök över falukorven.
Strö sedan över riven ost och avsluta med torkad timjan överst.
Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter, eller tills brödet är gyllenbrunt och osten har smält.
Ta ut mackorna ur ugnen och låt svalna något innan servering.