Varm blåmögelost med päron på smördegsflarn

Varm blåmögelost med päron på smördegsflarn
Foto: Tv4
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Varm blåmögelost med päron på smördegsflarn

3 ingredienser

20 m

Krispiga smördegsflarn med smält ost och krispiga päron är ett underbart snacks att njuta av.

Ingredienser

portioner
  • 1 ark smördeg
  • 50 g blåmögelost (svensk)
  • 1 päron, moget (svenskt)

Gör så här

  1. Kavla ut smördegen lätt och skär i bitar om ca 3 x 6 cm. Nagga med gaffel och baka under lätt press, t.ex. en plåt, på 185 grader i ca 15 minuter, den skall bli gyllene. Låt svalna på en galler.
  2. Skär osten i tunna skivor och lägg ovanpå smördegsflarnen, du behöver 8 flarn. (Spara resten till ett annat tillfälle. Du kan snabbt fräscha till flarnen genom att värma dem lätt i en stekpanna).

Servering

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Grädda flarnen i ca 3 minuter, eller tills osten börja bubbla lätt.
  3. Skala päronen och skiva på mandolin, eller riktigt tunt med kniv.
  4. Toppa osten med råa päron.