Världens godaste tiramisufugde

Från Sverige Världens godaste tiramisufugde
Foto: Köket.se

Världens godaste tiramisufugde

12 ingredienser

60 min + tid i kyl

Årets bästa julgodis kommer här! Ljuvlig fudge i två lager med smak av tiramisu. Titta efter märket Från Sverige inför julbaket, så vet du att ingredienserna är svenska.

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

Ingredienser

st

Kaffefudge

  • 3 dl vispgrädde (Från Sverige)
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • 3 dl strösocker (Från Sverige)
  • 1 dl mörk sirap (Från Sverige)
  • 75 g smör (Från Sverige)
  • 100 g mjölkchoklad
  • 3 msk amarettolikör (går att utesluta)

Vaniljfudge

  • 2 dl vispgrädde (Från Sverige)
  • 2 dl strösocker (Från Sverige)
  • 1 dl vit sirap (Från Sverige)
  • 50 g smör (Från Sverige)
  • 100 g vit choklad

Gör så här

  1. Klä en form, cirka 15 x 20 cm med bakplåtspapper.

Kaffefudge

  1. Blanda grädde, socker, sirap, snabbkaffe och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda på medeltemperatur under omröring tills den nått en temperatur på 122 grader.
  2. Dela under tiden chokladen i rutor. Dra av fudgen ifrån plattan och rör om. Tillsätt chokladen och amaretto och rör försiktigt tills allt har smält ihop.
  3. Häll upp i formen och låt stå medan du gör vaniljfudgen. Ställ gärna formen ute i kylan om du har möjlighet.

Vaniljfudge

  1. Blanda grädde, socker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda på medeltemperatur under omröring tills den nått en temperatur på 122 grader.
  2. Dela under tiden den vita chokladen i rutor. Dra av fudgen ifrån plattan och rör om tills det slutar koka. Tillsätt chokladen och rör försiktigt tills allt har smält ihop.
  3. Häll nu försiktigt den ljusa fudgen över kaffefudgen i formen. Tack över och låt svalna helt innan du skär upp den i rutor. Pudra eventuellt med lite kakao.
TIPS!
Svensk mat – vad är det egentligen?
Från Sverige Pepparkaksrulltårta med lingonsmörkräm

Svensk mat – vad är det egentligen?

Svaret är enkelt: Det handlar om råvarorna och var maten tillverkas!

Läs mer