Världens godaste fröknäcke, Leilas recept

1,5 h
2 plåtar
Världens godaste fröknäcke, Leilas recept
Foto: Stephanie Bjelkstam

Det här fröknäcket är verkligen helt fantastiskt gott och helt glutenfritt. Jag älskar att äta det till frukosten och till ostbrickan. Det är linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop. Om du inte tål eller tycker om några av fröna kan de bara bytas ut mot de frön som du föredrar. Brödet är busenkelt att göra. Dra loss bakplåtspapperet när det är varmt, det är mycket lättare. /Leila

9 mars 2017
1,5 h
2 plåtar

Du behöver

  • 200 g solrosfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl vallmofrön
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda allt utom vallmofrön och flingsalt i en bunke och låt smeten stå framme och svälla i cirka 15 minuter.
  3. Bred ut smeten tunt på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Strö över vallmofrön och lite flingsalt.

  4. Grädda knäckebröden i cirka 60-70 minuter. Låt bröden svalna något och lossa dem försiktigt från bakplåtspapperet. Förvaras torrt.
Kommentera receptet

Fler goda recept