• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Vårkyckling med cashewnötter och primörer

42 röster
30 m
4
Vårkyckling med cashewnötter och primörer
Foto: Tv4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400-500 g kycklinglår (eller bröst)
  • 1 dl soja

Sås på cashewnötter

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk farinsocker
  • ev vatten
  • salt
  • peppar

Dressing

  • 1 tsk färsk ingefära, hackad
  • 4 msk rapsolja (eller olivolja)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk champagnevinäger

Servering

  • sommarprimörer, kokta (blandade sorter)

Gör så här

  1. Börja med att skära kycklingen i bitar och trä på spett.
  2. Marinera kyckling i soja och stek sen i lite olja tills den är helt färdig.
  3. Sås på cashewnötter
    Mixa nötterna med kokosmjölk, chilisås, fisksås, farinsocker och späd såsen eventuellt med lite vatten om den känns för tjock.
  4. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Såsen kan serveras kall eller varm, det är en smaksak.
  6. Dressing
    Gör en dressing med ingefära, olja och champagnevinäger.
  7. Servering
    Marinera de kokta primärerna i dressingen och servera till kycklingen med cashewsåsen.
2 maj 2020