Vårkyckling med cashewnötter och primörer

Vårkyckling med cashewnötter och primörer
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Vårkyckling med cashewnötter och primörer

15 ingredienser

30 m

På våren och sommaren är alltid en fräsch rätt med stekt kyckling, krämig cashewsås och primörsallad perfekt till middag!

Ingredienser

portioner
  • 400-500 g kycklinglår (eller bröst)
  • 1 dl soja

Sås på cashewnötter

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk farinsocker
  • ev vatten
  • salt
  • peppar

Dressing

  • 1 tsk färsk ingefära, hackad
  • 4 msk rapsolja (eller olivolja)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk champagnevinäger

Servering

  • sommarprimörer, kokta (blandade sorter)

Gör så här

  1. Börja med att skära kycklingen i bitar och trä på spett.
  2. Marinera kyckling i soja och stek sen i lite olja tills den är helt färdig.

Sås på cashewnötter

  1. Mixa nötterna med kokosmjölk, chilisås, fisksås, farinsocker och späd såsen eventuellt med lite vatten om den känns för tjock.
  2. Smaka av såsen med salt och peppar.
  3. Såsen kan serveras kall eller varm, det är en smaksak.

Dressing

  1. Gör en dressing med ingefära, olja och champagnevinäger.

Servering

  1. Marinera de kokta primärerna i dressingen och servera till kycklingen med cashewsåsen.