Lägg kycklingen i en stor ugnsform, med gott om utrymme runt den.
Blanda 2 msk av mascarponen med citronskalet, 1 msk dragon och lite krydda.
Skjut in handen under kycklingskinnet för att dra bort det från köttet, fördela sedan blandningen under skinnet i ett tunt lager. Häll ytterligare 3 msk mascarpone i kycklingen.
Gnid in 2 msk olivolja i skinnet, krydda väl med havssalt. Knyt sedan ihop benen löst med slaktsnöre. Rosta i 20 minuter.
Fördela potatisen och vitlöken runt kycklingen. Ringla över ytterligare 1 msk olja och grilla ytterligare 30 minuter.
Lägg i rädisorna och hela vårlöken i formen runt potatisen och rosta sedan i ytterligare 25 minuter. Potatisen och rädisorna ska bli gyllene och kycklingen ska vara genomstekt. Ta ut kycklingen ur formen, täck löst med folie och låt vila.
Blanda den återstående mascarponen (ca 150 g) med fonden från plåten tills den är klumpfri. Blanda så att potatisen och grönsakerna täcks. Pressa över lite citronsaft och krydda.
Rör ner ärtorna, vårgrönsakerna och det mesta av den återstående dragonen och blanda i ytterligare några minuter.