Den här härliga puddingen med vanilj och rabarber kommer förgylla vilken dag som helst i vår och sommar. Den behöver lite tid i kylen men det är värt all väntan!
Smält socker och vatten till en brun karamell i en kastrull. Rör inte utan skaka bara lite på kastrullen för att få en jämn karamellsås.
Häll karamellsåsen i fyra portionsskålar.
Rabarberkompott
Skär rabarbern i bitar. Lägg bitarna i en stekpanna tillsammans med socker och en skvätt vatten. Låt puttra till en kompott med hela bitar av rabarber. Låt svalna.
Pudding
Värm mjölken.
Vispa ihop ägg, socker och vanilj i en bunke.
Vispa in äggsmeten i den varma mjölken och sila sedan smeten genom en sil.
Häll smeten över karamellsåsen i skålarna. Täck varje skål med plastfilm.
Ställ skålarna i en traktörpanna med höga kanter. Fyll med varmt vatten runt om. Täck pannan med folie och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 5 minuter.
Stäng av värmen och låt stå 10 minuter.
Ta upp formarna och ställ svalt, minst 3 timmar.
Servering
Vänd puddingarna upp och ned på ett fat och servera dem kalla med rabarberkompotten till.