Vaniljpannacotta och chokladmousse

Vaniljpannacotta och chokladmousse
Foto: Tv4

Vaniljpannacotta och chokladmousse

Av: Amanda - Lund

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

30 m + tid i kyl

Det bästa av två världar i en och samma dessert! Här behöver du inte välja utan får både en krämig pannacotta och en ljuvlig chokladmousse att njuta av efter maten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,25 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpaste
  • 2 msk limejuice, pressad från färsk lime

Chokladmousse

  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk vaniljpaste
  • 1 msk vit bakchoklad, hackad
  • 50 g mörk choklad (70%)
  • 50 g mjölkchoklad
  • 1 msk mjölkchoklad, hackad
  • 0,5 tsk chilifrukt, urkärnad och mycket fint skuren
  • ca 0,5 krm salt
  • 2 äggulor

Servering

  • blandade bär
  • limefrukt
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Pannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Häll grädden i en kastrull tillsammans med socker och vaniljpasta, låt koka upp.
  3. Krama ur gelatinbladen och lägg i kastrullen och låt lösas upp. Pressa i ca 2 msk limejuice, häll sedan upp i skålar eller glas.
  4. Ställ in i kylskåp och låt stå minst 3,5 timme innan servering.

Chokladmousse

  1. Häll upp grädde i en bunke, blanda i vaniljpasta och vispa upp den fluffig ca 5 minuter.
  2. Gör ett vattenbad och smält ljus och mörk choklad tillsammans med chilin och en gnutta salt. Ta av från vattenbadet och låt svalna en liten stund.
  3. Undertiden separerar du äggulorna från vitorna och vispar gulorna lätt.
  4. Blanda ner äggulorna i den smälta chokladen. Häll sedan över den smälta chokladen i bunken med grädden och vispa ca 2 minuter.
  5. Häll upp smeten i portionsformar och ställ in i kylen minst 3,5 timme.

Servering

  1. Garnera med färska bär, lime och citronmeliss.