Vanilj och hjortron brûlée

Vanilj och hjortron brûlée
Foto: TV4

Brûlée är desserten du ska välja om du vill förbereda och sedan bara lägga sista handen vid rätten före servering. Succé garanteras.

20 mars 2009
4

Du behöver

  • 2 dl hjortron
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 6 st äggulor
  • 0,5 dl rårörsocker till gratinering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150°. Lägg hjortron och socker i en kastrull. Hetta upp, sänk värmen och sjuda under omrörning i 3 minuter. Fördela hälften i fyra ugnssäkra portionsskålar och låt svalna.
  2. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde och socker i en kastrull tillsammans med vaniljfröna och stången. Ta sedan upp vaniljstången. Vispa äggulorna i en skål. Slå den heta gräddmjölken över äggen under vispning. Fördela äggsmeten i formarna och ställ dem i en långpanna. Fyll långpannan med vatten så att det står två centimeter högt. Grädda i ca 20 minuter eller tills krämen stelnat. Låt svalna. Hit kan rätten förberedas.
  3. Strö över råsocker och ställ under grillen i 250 graders ugnsvärme, cirka två minuter eller tills sockret smält och blivit brunt och bubbligt. Lägg den sparade hjortronsylten på. Servera omedelbart.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept