Valnöts- och fikonmarmelad

Valnöts- och fikonmarmelad
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Valnöts- och fikonmarmelad

95

7 steg att laga

6 ingredienser

30 m

Enkel och god marmelad på valnötter och färska fikon. Passar lika bra till goda ostar som på frukostsmörgåsen.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 10 färska fikon
  • 1 tsk apelsin, skalet, rivet
  • 1 lagerblad
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 msk apelsin, färskpressad
  • 1 dl valnötter

Gör så här

  1. Dela fikonen i klyftor.
  2. Lägg ned dem i en kastrull och tillsätt sockret.
  3. Koka upp på svag värme under omrörning.
  4. Tillsätt lagerbladet.
  5. Riv apelsinskal och halvera apelsinen. Pressa i apelsinsaften och strö i apelsinskalet i kastrullen.
  6. Hacka valnötterna och strö i marmeladen.
  7. Koka till en trögflytande konsistens. Tillsätt vatten vid behov av smidigare konsistens.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer