Vallmoscones med lemoncurd-färskost och lyxig choklad

koket.se
Vallmoscones med lemoncurd-färskost och lyxig choklad
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Vallmoscones med lemoncurd-färskost och lyxig choklad

17 ingredienser

45 min

Snabba scones som serveras med färskost smaksatt med lemoncurd och lyxigt god varm choklad. En perfekt helgfika helt enkelt!

logo
Fredrik Nylén porträtt 2021

Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk vallmofrö
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk

Lemoncurd-färskost

  • 100 g färskost
  • 1 dl lemon curd

Lyxchoklad

  • 100 g mörk choklad, finhackad
  • 1 dl kakao
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,25 tsk salt
  • 8 dl mjölk

Topping

  • vispgrädde, vispad
  • malen kanel
  • marshmallows

Gör så här

Scones

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vallmo i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  3. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
  4. Kavla ut degen ca 1 cm tjock. Stansa ut runda scones med en stansring eller ett glas. Lägg dem på en plåt. Pensla med mjölk och strö över vallmofrön.
  5. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Lemoncurd-färskost

  1. Rör ihop färskosten med lemoncurden.

Varm lyxchoklad

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Värm mjölken i en kastrull, ta av från plattan och rör i chokladblandningen.
  3. Rör på medelvärme tills chokladen löst upp sig.
  4. Servera gärna med vispad grädde, marshmallows och kanel på toppen.