Vallmoscones med lemoncurd-färskost och lyxig choklad

koket.se
Vallmoscones med lemoncurd-färskost och lyxig choklad
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Vallmoscones med lemoncurd-färskost och lyxig choklad

17 ingredienser

45 min

Snabba scones som serveras med färskost smaksatt med lemoncurd och lyxigt god varm choklad. En perfekt helgfika helt enkelt!

Ingredienser

portioner
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk vallmofrö
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk

Lemoncurd-färskost

  • 100 g färskost
  • 1 dl lemon curd

Lyxchoklad

  • 100 g mörk choklad, finhackad
  • 1 dl kakao
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,25 tsk salt
  • 8 dl mjölk

Topping

  • vispgrädde, vispad
  • malen kanel
  • marshmallows

Gör så här

  1. Scones
    Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vallmo i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  3. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
  4. Kavla ut degen ca 1 cm tjock. Stansa ut runda scones med en stansring eller ett glas. Lägg dem på en plåt. Pensla med mjölk och strö över vallmofrön.
  5. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  6. Lemoncurd-färskost
    Rör ihop färskosten med lemoncurden.
  7. Varm lyxchoklad
    Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  8. Värm mjölken i en kastrull, ta av från plattan och rör i chokladblandningen.
  9. Rör på medelvärme tills chokladen löst upp sig.
  10. Servera gärna med vispad grädde, marshmallows och kanel på toppen.