Vallmoscones med lemoncurd-färskost och lyxig choklad
Vallmoscones med lemoncurd-färskost och lyxig choklad
17 ingredienser
45 min
Snabba scones som serveras med färskost smaksatt med lemoncurd och lyxigt god varm choklad. En perfekt helgfika helt enkelt!
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 2 msk vallmofrö
- 50 g smör
- 2 dl mjölk
Lemoncurd-färskost
- 100 g färskost
- 1 dl lemon curd
Lyxchoklad
- 100 g mörk choklad, finhackad
- 1 dl kakao
- 0,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,25 tsk salt
- 8 dl mjölk
Topping
- vispgrädde, vispad
- malen kanel
- marshmallows
Gör så här
Scones
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vallmo i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen.
- Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
- Kavla ut degen ca 1 cm tjock. Stansa ut runda scones med en stansring eller ett glas. Lägg dem på en plåt. Pensla med mjölk och strö över vallmofrön.
- Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Lemoncurd-färskost
- Rör ihop färskosten med lemoncurden.
Varm lyxchoklad
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Värm mjölken i en kastrull, ta av från plattan och rör i chokladblandningen.
- Rör på medelvärme tills chokladen löst upp sig.
- Servera gärna med vispad grädde, marshmallows och kanel på toppen.