Våfflor på proteinrikt insektspulver

Våfflor på proteinrikt insektspulver
Foto: Jonas Larsson

Våfflor på proteinrikt insektspulver

Av: Ola Albrektsson

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

Vill du ge ditt barn eller dig själv lite extra proteiner och samtidigt unna dig något smarrigt? Gör våfflor eller pannkakor med pulveriserad syrsa som en av ingredienserna! Går också bra med mjölmask.

Recept av Ola Albrektsson är ur boken Äta insekter av Anders Engström, Pug Förlag.

Ingredienser

portioner stycken
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl insektspulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl havredryck, havremjölk (kall)
  • 2 dl vatten, iskallt
  • 100 g smör, smält
  • smör, till gräddning
  • 3 dl vispgrädde
  • frysta jordgubbar (eller färska)

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Häll i havredryck och hälften av det iskalla vattnet.
  3. Vispa smeten klumpfri och tillsätt resten av vattnet.
  4. Grädda smeten i ett varmt våffeljärn penslat med smält smör.
  5. Vispa upp grädde till önskad konsistens, jag föredrar den lättvispad för det blir inte lika kompakt känsla.
  6. Tina de frysta jordgubbarna med lite strösocker eller ta färska om det är rätt säsong.
  7. Servera med grädden.