Våfflor på proteinrikt insektspulver

2 röster
16 stycken
Våfflor på proteinrikt insektspulver
Foto: Jonas Larsson

Vill du ge ditt barn eller dig själv lite extra proteiner och samtidigt unna dig något smarrigt? Gör våfflor eller pannkakor med pulveriserad syrsa som en av ingredienserna! Går också bra med mjölmask.


Recept av Ola Albrektsson är ur boken Äta insekter av Anders Engström, Pug Förlag.

Visa mer
16 stycken

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl insektspulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl havredryck, havremjölk (kall)
  • 2 dl vatten, iskallt
  • 100 g smör, smält
  • Smör, till gräddning
  • 3 dl vispgrädde
  • Jordgubbar, frysta eller färska

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Häll i havredryck och hälften av det iskalla vattnet.
  3. Vispa smeten klumpfri och tillsätt resten av vattnet.
  4. Grädda smeten i ett varmt våffeljärn penslat med smält smör.
  5. Vispa upp grädde till önskad konsistens, jag föredrar den lättvispad för det blir inte lika kompakt känsla.
  6. Tina de frysta jordgubbarna med lite strösocker eller ta färska om det är rätt säsong.
  7. Servera med grädden.
14 november 2018

Laddar fler recept...