Mandelmanns recept på matiga våfflor med rostad vintersquash eller pumpa i.
Visa mer
4
4 portioner
Du behöver
3 dl vintersquash eller pumpa, tärnad
1 msk smör
Våffelsmet
25 g jäst
4 dl mjölk
125 g smör
4 dl vetemjöl
1 krm salt
Gräddning
smör
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg squashtärningarna i en ugnsform, klicka på smöret och baka dem i ugnen tills de är mjuka, ca 15 minuter. Mosa eller mixa dem och låt svalna.
Smula jästen till våffelsmeten i en bunke och rör ut den med mjölken. Smält smöret
och låt det svalna.
Blanda ner mjölet och squashen i bunken och rör till en jämn smet. Rör i smöret och
låt smeten jäsa i 20 minuter.
Nu är det bara att hetta upp våffeljärnet, lägga i en klick smör och grädda våfflor på
löpande band.