Per Morbergs cheesecake

Per Morbergs cheesecake
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs cheesecake

9 ingredienser

1h

Phialdelphiaost, digestivekex och vaniljsocket är hemligheten bakom en cheesecake. Gott som avslutning på en fin middag.

Ingredienser

portioner
  • 12 digestivekex
  • 100 g smör
  • 0,5 krm malen kanel
  • 800 g färskost
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Smält smöret och kör kexen i en mixer eller smula sönder kexen till ett fint puder med händerna.
  2. Blanda med kanel och det smälta smöret till en klump.
  3. Tryck ut degen i botten på en pajform. Grädda i ugn 175 g i 12-15 min.
  4. Blanda socker, mjöl och vaniljsockret med osten. Blanda ner ett ägg i taget.
  5. Riv i citronskalet och rör om väl. Fyll pajformen med ostmassan och grädda längst ner i ugnen, cirka 30-40 minuter på 175 grader. Se upp att det inte bränns på toppen. Låt kakan svalna av och stå kallt före servering.