Hembakat hamburgerbröd
Hembakat hamburgerbröd
5 ingredienser
ca 30 m + 2 h
Per Morbergs hemlagade hamburgerbröd gör hamburgaren godare än godast.
Ingredienser
- 25 g jäst
- 6 dl vatten
- ca 13 dl vetemjöl
- 2 tsk salt
- sesamfrön
Gör så här
- Lös upp jästen i saltet, och lite av det ljumna vattnet.
- Häll i allt mjöl och det resterande ljumna vattnet.
- Blanda degen tills den blir genomarbetad. Obs, degen skall vara kladdig.
- Låt degen jäsa under täcke på en varm plats i 2 timmar.
- Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen utan att knåda den till en avlång "limpa". Dela upp degen till lagom stora bitar (samma storlek som hamburgarna).
- Doppa bullarnas snittyta i en blandning av mjöl, sesam och salt. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30-40 min.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda i ugnens mitt i ca 10 minuter. När bullarna gräddas i ugnen - fyll en kaffekopp till hälften med vatten och släng in i ugnen över bullarna så att det fräser till.