Getostfyllda laxfiléer med sparrissallad
Getostfyllda laxfiléer med sparrissallad
12 ingredienser
Ett av våra bästa recept - alltid gott och uppskattat! Variera med olika ostar, t ex feta, gorgonzola, brie, mozzarella eller parmesan.
Ingredienser
- 600 g laxfilé
- 150 g getost
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- 50 g pekannötter
- 1 knippe grön sparris
- 1 förp sockerärtor
- 1 persika
- 1 msk olivolja
- 0,5 msk citron, saft
- 1 msk färsk dill, hackad
- 2 dl groddade mungbönor (eller andra groddar)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär laxen i fyra bitar och gör ett snitt igenom varje filé på längden.
- Tryck ner getost i skåran. Strö på salt, peppar och pekannötter.
- Sätt in i ugnen i 15 minuter.
- Skär sparrisen i bitar.
- Lägg sparris och sockerärter i lätt- saltat kokande vatten i någon minut.
- Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.
- Dela persikan och skär den i bitar.
- Tillsätt persika, olivolja, citronsaft, salt, peppar och hackad färsk dill. Blanda om ordentligt.
- Servera fisken med salladen och färska mungbönsgroddar.