Chèvrelax med grönsallad

Chèvrelax med grönsallad
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Chèvrelax med grönsallad

13 ingredienser

Byt ut getosten mot fetaost eller fyll laxen med lite röd pesto och riven parmesan. /Ulrika Davidsson

Ingredienser

portioner

lax

  • 600 g laxfilé
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 150 g getost
  • ev honung

sallad

  • 50 g blandande salladsblad
  • 50 g valfria naturella nötter t ex valnötter eller pecan
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Garnering

  • torkade tranbär (eller sultanrussin)

Gör så här

Lax

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela laxen i fyra bitar.
  3. Gör ett snitt i mitten på varje bit.
  4. Salta och peppra.
  5. Smula getosten.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg i en ostklick i varje filé.
  8. Ringla eventuellt lite honung över.
  9. Sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills laxen är färdig och osten har fått en gyllenbrun färg.

Sallad

  1. Skölj salladen och blanda i en skål.
  2. Hacka nötterna och rosta i en torr het panna några minuter.
  3. Hacka basilikan och blanda med salladen.
  4. Häll på rikligt med olivolja och lite vinäger.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.

Vid servering

  1. Servera laxfilén på en salladsbädd.
  2. Garnera med torkade tranbär eller russin.