Lövbiffsgryta

59 röster
4
Lövbiffsgryta
Foto: Malte Danielsson
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 100 g skogschampinjoner
  • 1 palsternacka, stor
  • 600 g lövbiff
  • 2 msk smör
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 5 hela nejlikor
  • 1 msk grönpeppar, hel torkad
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 0,5 kruka färsk oregano

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skiva champinjonerna och skala och tärna palsternackan.
  3. Strimla lövbiffen.
  4. Hetta upp en panna med smör och bryn lök, champinjoner och palsternacka.
  5. Krydda med salt och peppar och lägg över grönsakerna i en järngryta.
  6. Bryn biffen i smör.
  7. Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i grytan.
  8. Smula i buljongtärningen i grytan och tillsätt vatten och grädde.
  9. Koka upp och tillsätt nejlikor, grönpeppar och kryddpeppar.
  10. Låt koka i ca 10 minuter.
  11. Strö över hackad oregano innan servering.
10 januari 2011