Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta
Foto: Malte Danielsson

En snabb gryta med rotfrukter och lövbiff. Ät den som den är för en bra GI-middag. Receptet kommer från kokboken 6 kilo på 6 veckor.

Läs mer om boken

6 kilo på 6 veckor

.

10 januari 2011
4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 100 g skogschampinjoner
  • 1 st palsternacka, stor
  • 600 g lövbiff
  • 2 msk smör
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 5 st nejlikor
  • 1 msk grönpeppar, hel torkad
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 0,5 kruka oregano, färsk

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skiva champinjonerna och skala och tärna palsternackan.
  3. Strimla lövbiffen.
  4. Hetta upp en panna med smör och bryn lök, champinjoner och palsternacka.
  5. Krydda med salt och peppar och lägg över grönsakerna i en järngryta.
  6. Bryn biffen i smör.
  7. Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i grytan.
  8. Smula i buljongtärningen i grytan och tillsätt vatten och grädde.
  9. Koka upp och tillsätt nejlikor, grönpeppar och kryddpeppar.
  10. Låt koka i ca 10 minuter.
  11. Strö över hackad oregano innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept