Skaldjurssallad med avokado och romsås

22 röster
4
Skaldjurssallad med avokado och romsås
Foto: Malte Danielsson
4
4 portioner

Du behöver

sallad

  • 5 dl kokt quinoa
  • 1 dl salladsärtor (eller sockerärtor)
  • 1 rödlök
  • 1 kruka krispsallad (eller annan sallad)
  • 1 dl gröna ärtor
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • citronsaft, pressad
  • 2 avokador
  • 2 dl skalade räkor
  • 2 dl kräftstjärt
  • 2 ägg, hårdkokta

romsås

  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 dl stenbitsrom (eller ishavsrom)
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sallad
    Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningarna på paketet (13–15 minuter).
  2. Strimla sugarsnapsen på längden.
  3. Skala och finhacka rödlöken.
  4. Bryt salladen i bitar och lägg upp på ett stort fat tillsammans med kokt quinoa.
  5. Tillsätt alla grönsaker, dill, olivolja och vinäger och blanda.
  6. Strö på lite salt, nymald svartpeppar och pressa lite citronsaft över.
  7. Skala avokadorna, ta bort kärnan och skär i mindre bitar.
  8. Fördela räkor och kräftstjärtar över salladen och garnera med dill, ägg och avokadobitar.
  9. Romsås
    Blanda alla ingredienser till romsåsen och lägg en klick på salladen.
11 maj 2010