Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Currygryta med köttfärs och kikärtor
Currygryta med köttfärs och kikärtor
26
Spara
Av:
Ulrika Davidsson
Från:
Nyhetsmorgon
14
ingredienser
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
portioner
500 g nötfärs
1 gul lök
1 äpple
1 förp kikärtor
2 morötter
1 dl purjolök, strimlad
2 tsk curry
1 tsk malen spiskummin
5 dl hönsbuljong
ev chilifrukt
salt
peppar
rapsolja (eller smör)
Tillbehör:
matlagningsyogurt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skala och hacka löken. Skala morötterna och skiva i mindre bitar. Skär
Äpplet i tärningar.
Bryn köttfärs i lite smör eller olja. Tillsätt lök, äpple, kikärtor, curry,
Spiskummin, salt och peppar och bryn någon minut. Häll på hönsbuljongen och
Låt koka i 20 minuter. Blanda i morötterna och purjolöken precis innan
Servering. Smaka av med salt, peppar och ev. lite chilipeppar. Toppa med en
Klick matlagningsyogurt.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut