Rökt makrill

Rökt makrill
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rökt makrill

10 ingredienser

25 min

Att röka sin makrill själv är underbart gott och känns riktigt lyxigt. Här serveras makrillen med smörvärmda sockerärtor och bönor.

Ingredienser

portioner
  • 4 makrillar
  • 25 sockerärtor
  • 1 förp solrosskott (groddar)
  • 1 citron
  • smör, att steka i
  • 4 port potatismos
  • salt
  • peppar
  • körsbärsspån, till röken
  • Abu-rök (finns att köpa i fiskebutiker)

Gör så här

  1. Rensa och filéa makrillen. Lägg spånen i Abu-röken. Lägg sedan i makrillen och låt stå i cirka 12-15 minuter tills den är färdig.
  2. Smält smöret i en kastrull. Värm bönorna och groddarna i smöret. Pressa citron över. Salta och peppra.
  3. Lägg upp makrillen på en tallrik när den är klar. Lägg potatismos på fisken och servera med de smörvärmda grönsakerna.