Grillad kycklingfilé med yoghurtdressing
Grillad kycklingfilé med yoghurtdressing
24 ingredienser
Grilla kycklingfilé och servera med yoghurtdressing och tomatsalsa. Kycklingfiléer är något som många har liggande i frysen, lägg dem på grillen och servera med smakrika tillbehör! /Ulrika & Anna
Recept ur boken Mat i blomstertid.
Ingredienser
Kyckling
- 4 kycklingfiléer
- 2 klyftor vitlök
- 3 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk honung, flytande
- 8-10 blad mynta
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Yoghurtdressing
- 2 dl matyoghurt
- 1 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk honung, flytande
- 10-12 blad mynta
- 0,5 gurka
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Tomatsalsa
- 4 tomater
- 0,5 rödlök
- 1-2 msk koriander, fnhackad
- 1 msk olivolja
- 2 msk sweet chilisås
- 1 msk limefrukt, saft
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
Kyckling
- Lägg kycklingfiléerna i en skål.
- Blanda finhackad eller pressad vitlök med olja, vinäger, honung och finhackade myntablad till en marinad.
- Salta och peppra.
- Låt filéerna ligga ett tag i marinaden.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Grilla kycklingen på en het kolgrill, 2 minuter på varje sida så filéerna får fin färg runtom.
- Låt sedan köttet stekas klart i ugnen i cirka 15 minuter. På så sätt får filéerna den goda kolsmaken och behåller sin saftighet.
Yoghurtdressing
- Lägg matyoghurten i en bunke och blanda ner olivolja, pressad vitlök, honung och finstrimlade myntablad.
- Skala gurkan.
- Dela den på längden och gröp ur kärnhuset med hjälp av en tesked.
- Riv sedan gurkköttet på den grövre delen av ett rivjärn.
- Krama ur vätskan och blanda ner gurkhacket i yoghurten.
- Smaka av med salt och peppar.
Tomatsalsa
- Skär tomaterna i klyftor, kärna ur dem och hacka klyftorna i mindre bitar.
- Finhacka rödlöken och blanda ihop med tomaterna i en bunke.
- Tillsätt koriander, olivolja, sweet chilisås och limesaft.
- Smaka av med salt och peppar.
Vid servering
- Servera de varma kycklingfiléerna med den kalla yoghurtdressingen och tomatsalsan.