Blomkålstabouleh

Ulrika Davidsson porträtt

Blomkålstabouleh

10 ingredienser

15 min

Tabouleh på blomkål, gott och nyttigt tillbehör till vardags och fest. GI- och LCHF-vänligt alternativ till ris.

Ingredienser

portioner
  • 1 blomkål
  • 2 citroner
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 2-3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare. Mixa till en gryning konsistens.
  2. Lägg i en skål och pressa saften från en citron över.
  3. Tillsätt olivolja, persilja, salt och svartpeppar och blanda om ordentligt.
  4. Skär tomater i små bitar och finhacka rödlöken. Blanda ner tomater och lök i blomkålen och lägg upp på ett serveringsfat.
  5. Skär citronen i skivor och dekorera med citronskivor och persilja.