Laxtartar med wasabi och torskrom

Laxtartar med wasabi och torskrom
Foto: TV4

Laxtartar av varm- och kallrökt lax som serveras med torskrom och wasabi.

Vintips från Ulf
Chablis Clotilde Davenne för 139 kr.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


22 oktober 2012

Du behöver

  • 200 g gravad lax
  • 200 g kallrökt lax
  • 200 g inkokt lax
  • 1 st liten chilifrukt
  • 1 kruka körvel
  • Skvätt god olivolja
  • Wasabikräm
  • 20 korn torskrom

Gör så här

  1. Gravad, kallrökt och inkokt lax delas i mindre bitar och blandas med finhackad chili, körvel och en skvätt olivolja.
  2. Forma laxbitarna till fyra "puckar" på tallrikarna och toppa med skir sallad.
  3. Lägg tre små wasabiklickar med ett par torskromskorn på toppen. Serveras kallt.
Kommentera receptet

Fler goda recept