Ugnsstekt röding med potatismos och mesostsås

Ugnstekt röding med potatismos och mesostsås
Foto: Tv4

Ugnsstekt röding med potatismos och mesostsås

3

5 steg att laga

13 ingredienser

40 m

Ugnsstekt röding med potismos och en god sås gjord på messmör är en riktigt ljuvlig rätt till såväl vardag som helg.

Ingredienser

portioner6 portioner

Ugnsstekt röding

  • 6 rödingar
  • 2 citroner, i skivor
  • 1-2 msk smör
  • salt
  • peppar

Mesostsås

  • fiskfond (efter smak)
  • 0,5 dl vitt vin
  • färsk dragon (efter smak)
  • 1,5 msk messmör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk

Servering

  • potatismos
  • västerbottensost (efter smak)

Gör så här

  1. Ugnsstekt röding
    Lägg fiskarna i en ugnsform. Lägg citronskivor och klickar med smör ovanpå. Salta och peppra.
  2. Ugnsstek fiskarna på 200 grader ca. 10 minuter.
  3. Mesostsås
    Blanda fiskfond, vin och dragon i en kastrull. Låt messmöret smälta ner i såsen.
  4. Red såsen med vetemjöl och mjölk.
  5. Servering
    Servera fisken med potatismos. Smaksätt gärna moset med västerbottensost.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer