• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ugnsstekt röding med potatismos och mesostsås

Ugnstekt röding med potatismos och mesostsås
Foto: Tv4

Ugnsstekt röding med potatismos och mesostsås

5 steg att laga

13 ingredienser

40 m

Ugnsstekt röding med potismos och en god sås gjord på messmör är en riktigt ljuvlig rätt till såväl vardag som helg.

Ingredienser

portioner6 portioner

Ugnsstekt röding

  • 6 rödingar
  • 2 citroner, i skivor
  • 1-2 msk smör
  • salt
  • peppar

Mesostsås

  • fiskfond (efter smak)
  • 0,5 dl vitt vin
  • färsk dragon (efter smak)
  • 1,5 msk messmör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk

Servering

  • potatismos
  • västerbottensost (efter smak)

Gör så här

  1. Ugnsstekt röding
    Lägg fiskarna i en ugnsform. Lägg citronskivor och klickar med smör ovanpå. Salta och peppra.
  2. Ugnsstek fiskarna på 200 grader ca. 10 minuter.
  3. Mesostsås
    Blanda fiskfond, vin och dragon i en kastrull. Låt messmöret smälta ner i såsen.
  4. Red såsen med vetemjöl och mjölk.
  5. Servering
    Servera fisken med potatismos. Smaksätt gärna moset med västerbottensost.