Ugnsstekt kung Ingels med fetaost och oliver

Ugnsstekt kung Ingels med fetaost och oliver
Foto: Ingelsta kalkon

Ugnsstekt kung Ingels med fetaost och oliver

12 ingredienser

30 m

En vardagsklassiker uppdaterad med smaker från medelhavet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g Ingelsta Kung Ingels kalkonkorv
  • 2 rödlökar
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl svarta oliver (t ex Kalamata)
  • 100 g fetaost

Till servering

  • 4 port potatis, pressad
  • 1 broccoli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tag av skinnet på Kung Ingelskorven. Skär korven i skivor, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnsform.
  2. Skala rödlöken och skär i tunna klyftor. Fördela löken mellan korvskivorna, lägg det som blir över i formen.
  3. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med krossade tomater, tomatpuré, vitlök och kryddor. Häll såsen runt om korven och lägg i oliverna. Smula fetaosten över korven.
  4. Grädda i ugn i ca 20 minuter.