Ugnsrostade rödbetor med chèvreost

Ugnsrostade rödbetor med chèvreost
Foto: Tv4

Ugnsrostade rödbetor med chèvreost

5

9 ingredienser

1 h 15 m

Ugnsrostade rödbetor med chèvreost, honung och nötter blir en härlig förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 rödbetor (medelstora)
  • 4 msk flytande honung
  • 2 msk olja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 300 g chèvreost

Topping

  • valnötter
  • pinjenötter
  • honung

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva rödbetor i skivor som är 0,5 cm tjocka. Lägg skivorna i en ugnsfast form och ringla honung och olivolja över. Salt och peppar.
  3. Tillaga rödbetorna i ugnen tills de är mjuka, ca 40 minuter.
  4. Ta ut rödbetorna och låt svalna något.
  5. Skiva chèvreosten i skivor som är 0,5 cm tjocka skivor.
  6. Varva rödbetsskivor och chèvre på en grillpinne av trä. Tillaga i ugnen i 15 minuter.
  7. Ta ut spetten och toppa med valnötter, pinjenötter och ringla honung över. Servera och njut.