Ugnsrostade rödbetor med chèvreost

Foto: Tv4
Ugnsrostade rödbetor med chèvreost
9 ingredienser
1 h 15 m
Ugnsrostade rödbetor med chèvreost, honung och nötter blir en härlig förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 8 rödbetor (medelstora)
- 4 msk flytande honung
- 2 msk olja
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
- 300 g chèvreost
Topping
- valnötter
- pinjenötter
- honung
Gör så här
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Skala och skiva rödbetor i skivor som är 0,5 cm tjocka. Lägg skivorna i en ugnsfast form och ringla honung och olivolja över. Salt och peppar.
- Tillaga rödbetorna i ugnen tills de är mjuka, ca 40 minuter.
- Ta ut rödbetorna och låt svalna något.
- Skiva chèvreosten i skivor som är 0,5 cm tjocka skivor.
- Varva rödbetsskivor och chèvre på en grillpinne av trä. Tillaga i ugnen i 15 minuter.
- Ta ut spetten och toppa med valnötter, pinjenötter och ringla honung över. Servera och njut.