Ugnsrostade betor med getost och prosciutto

NYHET
Ugnsrostade betor med getost och prosciutto
Foto: Tv4

Ugnsrostade betor med getost och prosciutto

1

5 steg att laga

7 ingredienser

20 m

En förrätt bestående av rostade betor, krämig getost och prosciutto kommer inleda middagen med stil.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 l vatten
  • 3 rödbeta
  • 3 gulbeta
  • 100 g getost, skivad
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 tsk honung
  • 8 skiva prosciutto

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och koka upp vatten.
  2. Skala betorna, skär dem i 2 cm tjocka skivor och lägg ner bitarna i det kokande vatten i ca 5-7 minuter.
  3. Skiva getosten i 1 cm tjocka skivor och rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  4. Ta upp betorna och lägg dem i en ugnsfast form. Lägg på getosten, honung och pinjenötter. Sätt in i ugnen i ca 5 minuter tills getosten smält.
  5. Lägg upp prosciutto crudo på en tallrik och därefter betorna. Färdigt att serveras!