Ugnsrostad pumpa på två sätt

Ugnsrostad pumpa på två sätt
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Ugnsrostad pumpa på två sätt

2

10 steg att laga

14 ingredienser

1 h

Ugnsrostad pumpa är ett riktigt gott tillbehör till middagen. Här får du förslag på två olika versioner.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1,5 kg butternutpumpa
  • 4 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 400 g lammkorv (murgueze)
  • 100 g grönkål
  • 100 g svartkål
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 dl macadamianötter, rostade
  • 150 g getost (eller fetaost)
  • färsk koriander
  • limefrukt
  • aioli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Version 1
    Skala pumpan med kniv. Dela på mitten och skrapa ur kärnorna. Skär pumpan i små klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Krossa vitlöksklyftorna. Blanda pumpan med vitlök, olja, salt och peppar.
  4. Skiva lammkorven och lägg på plåten. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  5. Strimla grönkål och svartkålen i mindre bitar. Massera kålen med 1–2 msk olja. Ta ut plåten och lägg på grönkålen. Ställ in ytterligare 10-15 minuter.
  6. Version 2
    Dela pumporna på längden och ta bort kärnorna och det trådiga som finns i den runda delen i pumpan. Lägg pumporna i en ugnsfast form med snittytan uppåt, ringla över olivolja och salta och peppra. Sätt in i ugnen och låt baka i ca 30-40 minuter.
  7. Strimla grön och svartkålen i mindre bitar. Massera kålen med 1–2 msk olja. Ta ut plåten och lägg på grönkålen. Ställ in ytterligare 10-15 minuter.
  8. Fördela kålen och korven i pumpahalvorna. Smula osten över och tryck gärna till så att lite kommer ner i fyllningen. Tillaga i ugnen på 180 grader ytterligare 10-15 minuter
  9. Version 1 och 2
    Toppa pumpaplåten eller pumpan med nötter och smulad getost, eller fetaost.
  10. Toppa gärna med färsk koriander och pressade lime samt servera med aioli.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Felix halloumi hotpot-paj

Vegetariska favoriter

Goda och lättlagade recept som hela familjen gillar!

Läs mer