Ugnsrostad aubergine

Ugnsrostad aubergine
Foto: Fredrik Skogkvist
joel åhlin
joel åhlin

Ugnsrostad aubergine

Av: Joel Åhlin, Harald Wachtmeister, Jason Diakité

Från: Nyhetsmorgon

3 ingredienser

20 m

Nästan alla grönsaker blir ju så goda när man ugnsrostar dem. Och det viktiga när man ugnsrostar grönsaker är ju att de verkligen blir rostade. Inte för bleka och inte för brända.

Ingredienser

portioner
  • 1 aubergine
  • ca 1 dl olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Har du en effektiv varmluftsugn så räcker 200 grader.
  2. Dela auberginen på längden. Skär sedan klyftor på läng­den, totalt åtta stycken långa klyftor ska det bli.
  3. Häll olivoljan i en ugnsplåt och vänd klyftorna en i taget oljan.
  4. Lägg klyftorna med skalsidan neråt på plåten. Sätt in i ugnen i 12 minuter och släpp sedan ut ångan snabbt genom att öppna ugnsluckan i två sekunder.
  5. Fortsätt rosta auberginen tills bitarna fått fin och jämn färg, cirka 5 minuter till. Ta ut, salta väl och servera.