Ugnsbakade Ingrid-Marie med crème fraiche
Ugnsbakade Ingrid-Marie med crème fraiche
7 ingredienser
”Jag älskar äpplen. Och nu under hösten finns det mängder av goda, svenska äpplen. Mitt tips är därför att passa på att njuta av äpplena i alla dess form, inte minst bakade i ugn! Jag lovar, det är gott och kräver minimal arbetsinsats. Smaklig spis!” /Dante Zia
Ingredienser
- 4 äpplen (Ingrid-Marie)
- 100 g smör
- 0,5 dl rörsocker
- 0,5 dl ljus sirap
- 3 kvistar färsk rosmarin
- 3 tsk malen kanel
Till servering
- 2 dl crème fraîche
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Kärna ur äpplena med en urkärnare. Jag gillar att behålla skalet på. Om du föredrar skalade äpplen – skala äpplena!
- Placera äpplena i en ugnssäker form av lämplig storlek.
- Fyll äpplena med smör. Strö över socker och ringla över sirapen. Lägg i rosmarinkvistarna och strö över kanelen.
- Baka äpplena i ugn i ca en timme, tills äpplena är mjuka hela vägen igenom.
- När 15 minuter återstår så vispa créme fraichen tills den är fast, ungefär som vispgrädde.
- Servera äpplena med såsen som uppstår i ugnsformen samt den vispade créme fraichen.