Ugnsbakade Ingrid-Marie med crème fraiche

18 röster
4
Ugnsbakade Ingrid-Marie med crème fraiche
Foto: Dante Zia

”Jag älskar äpplen. Och nu under hösten finns det mängder av goda, svenska äpplen. Mitt tips är därför att passa på att njuta av äpplena i alla dess form, inte minst bakade i ugn! Jag lovar, det är gott och kräver minimal arbetsinsats. Smaklig spis!” /Dante Zia

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 äpplen (Ingrid-Marie)
  • 100 g smör
  • 0,5 dl rörsocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 3 kvistar färsk rosmarin
  • 3 tsk malen kanel

Till servering

  • 2 dl crème fraiche
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Kärna ur äpplena med en urkärnare. Jag gillar att behålla skalet på. Om du föredrar skalade äpplen – skala äpplena!
  3. Placera äpplena i en ugnssäker form av lämplig storlek.
  4. Fyll äpplena med smör. Strö över socker och ringla över sirapen. Lägg i rosmarinkvistarna och strö över kanelen.
  5. Baka äpplena i ugn i ca en timme, tills äpplena är mjuka hela vägen igenom.
  6. När 15 minuter återstår så vispa créme fraichen tills den är fast, ungefär som vispgrädde.
  7. Servera äpplena med såsen som uppstår i ugnsformen samt den vispade créme fraichen.
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...