Ugnsbakade äpplen med mandelmassa
Ugnsbakade äpplen med mandelmassa
7 ingredienser
30 m
En varm och härlig efterrätt av ugnsbakade äpplen med mandelmassa, kanel och kardemumma.
Ingredienser
- 4 äpplen
- 4 msk smör, mjukt
- 1 msk strösocker
- 4 msk mandelmassa, grovriven
- 1 msk malen kanel
- 1 tsk kardemumma, nymalen
- smör, till formen
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj äpplena och ta ur kärnhuset med en äppelpip eller med en skalkniv.
- Blanda smör, socker, mandelmassa, kanel och kardemumma och fyll hålen och toppa rejält med blandningen.
- Smörj en ugnsfast form, så att äpplena ryms precis och inte faller omkull. Baka dem i ugnen tills de blivit mjuka och fått färg, ca 30 minuter.
- Servera äpplena varma. Gärna med vaniljsås eller vaniljglass.