Ugnsbakade äpplen med mandelmassa

30 m
4
Ugnsbakade äpplen med mandelmassa
Foto: Martin Löf

En varm och härlig efterrätt av ugnsbakade äpplen med mandelmassa, kanel och kardemumma.

13 oktober 2016
30 m
4

Du behöver

  • 4 stora äpplen
  • 4 msk smör, mjukt
  • 1 msk socker
  • 4 msk mandelmassa, grovriven
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma, nymalen
  • smör, till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj äpplena och ta ur kärnhuset med en äppelpip eller med en skalkniv.
  3. Blanda smör, socker, mandelmassa, kanel och kardemumma och fyll hålen och toppa rejält med blandningen.
  4. Smörj en ugnsfast form, så att äpplena ryms precis och inte faller omkull. Baka dem i ugnen tills de blivit mjuka och fått färg, ca 30 minuter.
  5. Servera äpplena varma. Gärna med vaniljsås eller vaniljglass.
Kommentera receptet

Fler goda recept