Ugnsbakad Whisky-Snapper

0 röster
40 m
4

Hel ugnsbakad fisk med lök, tomat och goda kryddor blir en riktigt god och rustik middag! Servera förslagsvis med förkokta och smörslungade grönsaker samt rotmos, en kall sommarsås och en kall dryck efter smak.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 1 Red Snapper, ca 2 kg rensad (alternativt 2 kg rensade abborrar)
  • salt
  • peppar
  • 200 g smör
  • 4 gul lök
  • 4 tomater
  • fiskkrydda, valfri sort
  • 2 msk whisky
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rensa fisken men fjälla den inte. Salta rikligt inne i fisken och peppra lite. Lägg även in ett par klickar smör.
  3. Skala löken och skär den i klyftor. Lägg en klyfta gul lök inne i fisken.
  4. Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Lägg även en tomatklyfta inne i fisken.
  5. Lägg fisken på sidan på ugnsfolie och skär en rad snitt i fiskens sida.
  6. Lägg resten av lökklyftorna och tomatklyftorna på fiskens sida, krydda fisken med valfri fiskkrydda. 
  7. Fördela whiskyn jämt över fiskens sida.
  8. Knyt ihop ugnsfolien runt fisken till ett tätt foliepaket. Lägg in i ugnen och låt stå där i ca 20-25 minuter (bra innertemp i fisken är ca 55-60 grader).
7 maj 2019

Laddar fler recept...