Ugnsbakad torsk med räkor och hackat ägg
Ugnsbakad torsk med räkor och hackat ägg
7 ingredienser
Det här är en väldigt god vardagsrätt som går snabbt att laga. Kosta på dig färsk torsk, färska räkor och äkta smör.
Ingredienser
- 1,2 kg torskfilé med skinn
- 1 dl räkor, hackade
- 2 ägg, hårdkokta och hackade
- 25 g smör, smält
- 1 dillkvist
- 8 potatisar
- olja, till plåten, grovt salt
Gör så här
- Förvärm ugnen till 100°. Pensla en ugnsplåt med olja, lägg torsken med skinnsidan nedåt och strö över lite grovt salt. Sätt in i ugn, ca 20 minuter beroende på tjocklek.
- Sätt på potatisen och koka den mjuk. Värm räkor, ägg och hackad dill på svag värme i det smälta smöret.
- Vänd torskfiléerna med skinnsidan upp på tallrik och dra av skinnet. Servera med räk- och ägghacket samt kokt potatis.