Ugnsbakad rödkål med balsamico, nejlikor och apelsin

40 röster
Ugnsbakad rödkål med balsamico, nejlikor och apelsin
Foto: Mikael Göransson

Du behöver

  • 1 huvud rödkål
  • 1 stor stekpåse
  • 1 apelsin
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl balsamico
  • 1 dl olivolja
  • 2-3 kanelstänger
  • 1 msk mald kryddnejlika
  • 3 msk honung

Servering

  • stekt brysselkål
  • apelsin, i skivor
  • nötter eller mandlar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Dela kålen i 4 delar. Skär en apelsin i skivor. Lägg apelsin och kål i en stekpåse.
  3. Blanda soja, balsamico, olivolja, kanelstänger, kryddnejlika och honung. Häll ner blandningen i stekpåsen. Förslut påsen men lämna lite “pysmån”. Annars finns det risk för övertryck och att påsen går sönder. Den måste helt enkelt få andas.
  4. Baka kålen i påsen i ca 1-2 timmar tills den är mjuk men fortfarande har motstånd, detta går att kolla med potatissticka.
  5. Servera gärna Ernsts rödkål med stekt brysselkål, hackade nötter och fina skivor med färsk apelsin.
21 december 2017

Fler goda recept