Ugnsbakad lök med smörstekt ostronskivling

Ugnsbakad lök med smörstekt ostronskivling
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Ugnsbakad lök med smörstekt ostronskivling

12 ingredienser

1 h

Den här ugnsbakade löken med ost och svamp passar perfekt som god förrätt eller som tillbehör till en grillad köttbit.

Ingredienser

portioner
  • 6-8 lökar (små)
  • 50 g smör
  • 2 msk färsk timjan, hackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g ostronskivling, tunt skivad och stekt i smör
  • 0,5 dl rostade hasselnötter, grovhackade
  • 0,5 dl rostade mandlar, grovhackade
  • 0,5 dl rostade pistagenötter, grovhackade
  • 1,5 dl riven ost (fontina)
  • 1 msk olivolja
  • färsk tryffel, finriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala och halvera löken och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsform.
  3. Hyvla smöret över löken och strö över timjan, salt och peppar.
  4. Baka löken i ca 1 timme tills de är helt mjuka.
  5. Lägg den stekta ostronskivlingen ovanpå löken samt toppa med nötter och fontina.
  6. Ringla slutligen över olivolja samt riv över färsk tryffel och servera direkt.
  7. Servera löken som förrätt med ett glas mousserande vin eller som tillbehör till en grillad köttbit.